Targul AGROMALIM - Arad, 8-11 septembrie

Data publicarii: 05-08-2011 00:16:47 | Numele de contact: legumicultura.ro | Judetul: Arad | 2424 de afisari |

Târgul Agromalim – locul de întâlnire al agricultorilor deştepţi

Arad, 8-11 septembrie

22 de ani de Agromalim

După 22 de ani de experienţă şi tradiţie în organizarea evenimentelor agricole, Expo Arad Inteaţional propune şi de această dată o ediţie specială pentru unul dintre cele mai însemnate evenimente în domeniul agriculturii din România.

Marcând XXII de ediţii, târgul inteaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje, Agromalim, se va desfăşura în perioada 8 – 11 septembrie în cadrul complexului Expo Arad Inteaţional ocupând întreaga suprafaţă interioară (3.100mp) şi exterioară (25.000mp) a acestuia.

Acumularea unei bogate experienţe de către organizatori, parteneri, colaboratori şi expozanţi, precum şi eforturile depuse de aceştia au fost răsplătite de-a lungul timpului prin succesul de care s-a bucurat târgul Agromalim şi consacrarea acestuia ca eveniment de marcă în domeniu.

40% din expozanţi se află la prima participare

Prin prezenţa celor 250 de expozanţi din România, Ungaria, Germania, Italia, Cehia, Marea Britanie şi Spania, evenimentul se adresează atât fermierilor care deţin exploataţii mari, cât şi micilo fermieri şi agenţilor economici din industria alimentară. Agromalim reprezintă, de asemenea, o bună oportunitate pentru stabilirea de noi contacte, informare asupra ultimelor noutăţi în domeniu, promovare, lansare de noi produse şi servicii, testarea pieţei, analiza concurenţei, etc.

Un lucru îmbucurător este că aproximativ 40% din firmele expozante sunt la prima participare la târgul Agromalim, acestea venind cu oferte de produse şi servicii noi.

Expoziţia Naţională de Animale a ajuns la cea de-a VII-a ediţie

Zilele de 10 şi 11 septembrie, organizate cu sprijinul asociaţiilor de crescători de animale - ASVAC Arad, Păstorul Crişana, Mioriţa Chişineu Criş, AGCTR Arad - al ANARZ Bucureşti şi OARZ Arad vor fi dedicate crescătorilor de animale. În cadrul celei de a VII-a ediţii a Expoziţiei Naţionale de Animale, care e va desfăşura pe toată perioada târgului, vor fi expuse taurine, ovine şi caprine ale membrilor asociaţiilor de crescători, vor avea loc întâlniri ale acestora, vor fi bonitate (sâmbătă) şi premiate (duminică) cele mai frumoase exemplare expuse, va fi deceat titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălţată românească şi se va alege Campioana la rasa Holstein Friză. Tot în cadrul expoziţiei de animale vor mai fi expuse cabaline şi animale de hobby.

Salonul produselor tradiţionale şi ecologice

Agromalim organizează şi anul acesta mult aşteptatul Salon al produselor tradiţionale ecologice, care s-a bucurat de un real succes la ediţiile anterioare, delicatesele româneşti fiind la mare căutare atât de vizitatorii autohtoni cât şi de cei străini.

Conferinţe, prezentări şi întâlniri de afaceri

Pe întreaga perioadă a târgului vo avea loc întâlniri de afaceri, prezentări şi conferinţe tematice.

Joi, 8 septembrie în cadrul proiectului „Energie fara frontiere - Facilitarea accesului intreprinderilor maghiare - romane la energiile neconventionale si inovatia agrara” va avea loc un forum româno-maghiar la care vor participa oficialităţi, specialişti şi oameni de afaceri din cele doua ţări şi în cadrul căruia se vor prezenta teme de interes comun, precum şi oportunităţi de afaceri.

Vineri, 9 septembrie se va desfăşura Ziua Agricultorului în cadrul căreia vor avea loc întâlniri şi prezentări pe teme privind sprijinul acordat de instituţiile statului pentru agricultori, posibilităţi de accesare a fondurilor destinate fermierilor, finanţări şi programe de sprijin. Camera Agricolă Arad împreună cu OARZ Arad, APIA Arad, OJPDRP Arad şi DADR Arad vor sta la dispoziţia celor interesaţi cu informaţii atât în cadrul acestor prezentări cât şi pe toată durata târgului în standurile din cele două pavilioane.

Sâmbătă, 10 septembrie se va desfăşura întâlnirea anuală a Asociaţiei Agricultorilor Maghiari din România la care vor participa şi alte asociaţii de producători şi crescători. Tot sâmbătă vor mai avea loc şi întâlniri ale membrilor Federaţiei Crescătorilor de Ovine din România cu cei din Ungaria şi a Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Premii şi surprize pentru vizitatori

Pe lângă oferta bogată de produse şi servicii vizitatorii vor avea parte de multe surprize, premii şi momente speciale. Cu sprijinul revistei Ferma va fi organizată o tombolă cu premii oferite de firmele expozante. Tot pentru vizitatori se asigură transport gratuit în oraş, accesul acestora la târg realizându-se fie contra cost pe baza biletului de intrare, fie gratuit pe baza invitaţiilor primite de la organizatori sau expozanţi.

„Expo Arad Inteaţional, cu sprijinul partenerilor în organizarea şi promovarea târgului şi nu în ultimul rând al asociaţiilor de fermieri şi al firmelo expozante doresc să realizeze un eveniment unic, care să ofere expozanţilor şi vizitatorilor posibilitatea de a stabili contacte, de a se informa despre noile tehnologii din domeniul agriculturii, de a afla noutăţi legate de finanţările acordate de statul român şi de Uniunea Europeană. De asemenea dorim ca vizitatorii să petreacă câteva ore plăcute în târg, să se bucure de animalele care vor fi expuse şi să plece mai optimişti în ceea ce priveşte viitorul agricultorului român” afirmă Cimi Enache, manager de proiect al târgului Agromalim.

Programul de vizitare:

Joi 08.09 11 – 18

Vineri 09.09 10 – 18

Sâmbătă 10.09 10 – 18

Duminică 11.09 09 – 16

Pentru detalii

Cimi Enache – manager de proiect

expo3@ccia-arad.ro

0257 216 520

0730 188291Contact legumicultura.ro: Targul AGROMALIM - Arad, 8-11 septembrie

*

*

*Trimite-mi un email cu link-uri pentru a accesa si modifica anuntul